Ga je rimpels tegen met deze tip

Niemand wil rimpels krijgen, we proberen allerlei manieren te vinden om ze tegen te gaan. Helaas horen rimpels bij het proces van ouder worden. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe je ze kan tegengaan. Veel producten menen dat ze dé perfecte oplossing zijn, maar dit is vaak niet het geval. Wat wel een goede manier is om rimpels tegen te gaan is het gebruiken van viscollageen. In dit blog lees je meer over de werking.

Hoe gaat collageen rimpels tegen?

Collageen is een belangrijke bouwstof in je huid. Het is een eiwit dat zich in de onderste laag van de huid bevindt en hier stevigheid en structuur aan geeft. Tot je 25ste wordt dit door je lichaam zelf aangemaakt. Hierna gaat je lichaam het steeds minder goed aan kunnen maken. Als je ongeveer 50 jaar oud bent stopt je lichaam zelfs helemaal met het aanmaken van collageen. Daarom zie je dat des te ouder mensen worden des te meer rimpels gaan vormen. Daarnaast zorgt de afname ook ervoor dat je spieren en gewrichten minder soepel kunnen bewegen. Het innemen van collageen gaat rimpels tegen, daarnaast zorg het voor sterkere gezondere haren en nagels.

Welke soort werkt het beste?

Je hebt verschillende soorten collageen: viscollageen, rundcollageen en vegan collageen. Van deze 3 werkt degene van de vis het best. Dit komt omdat die het meest lijkt op die van de mens. Daardoor wordt dit sneller opgenomen dan als je rundcollageen of vegan collageen inneemt. Daarnaast zitten er ook omega 3-vetzuren in de huidcellen ook beschermen. Maar als je geen dierlijke producten eet, is het natuurlijk meer dan logisch om voor de vegan variant te gaan. Ook zijn er 3 types collageen. Type 1 bevindt zich vooral in de huid, nagels en botten. Type 3 bevindt zich ook vooral in de huid. Type 2 bevindt zich in de gewrichten. Type 1 is hierbij de belangrijkste. Deze bevind zich het meest in ons lichaam: zo een 90%. Daarom is het nemen van type 1 voor de meeste mensen de beste keuze.

Wat de afbraak versnelt

Collageen wordt sneller afgebroken door blootstelling aan te veel zon. Dit zorgt voor schade in de structuur van de huid. Ook krijg je door te veel suiker te eten zal de huid minder elastisch worden. Wat wel een goede werking heeft is vitamine C, dit versterkt het collageen in je lichaam.

Scroll naar boven