witte ruis machine om beter te slapen

Numsy white noise om beter te kunnen slapen

Soms kom ik apparaatjes tegen waarvan ik eerder nog nooit van gehoord of gelezen heb, maar die voor een enorm verschil kunnen zorgen betreft je dagelijkse leven. Zo ook het apparaatje de Numsy white noise, wat een zo genoemde witte ruis machine is. Deze witte ruis machine zorgt ervoor dat zowel baby’s als volwassenen gemakkelijker in slaap komen en een betere slaap zullen ervaren.

 

Een kwalitatieve en voldoende lange slaap is belangrijk voor jong en oud

Goed slapen en ook lang genoeg slapen is enorm belangrijk om een kwalitatief leven te kunnen ervaren. Een goede nachtrust is niet alleen goed voor om gezonde hersenen te krijgen en te behouden. Maar het heeft ook een grote invloed op ons dagelijkse leven. Waarbij één nacht slecht slapen al een behoorlijke invloed kan hebben. Langdurig slecht slapen zal dan ook een erg grote impact hebben op de kwaliteit van je dagelijkse leven.

Wat je kunt verwachten bij slecht slapen

Met te weinig of een slecht slaap zul je al snel een moe gevoel hebben, maar je zal ook direct een stuk prikkelbaarder zijn. Daarnaast zal je concentratie vermogen een stuk slechter zijn en zal je reactiesnelheid achteruitgaan. Daarnaast heeft het nog tal van nadelen op je gezondheid, bijvoorbeeld dat je last kunt gaan krijgen van overgewicht. Allemaal dingen die je natuurlijk niet wilt ervaren. Waardoor je er goed aan doet om aandacht te besteden aan een goede nachtrust.

Numsy white noise helpt bij een goede slaap

De numsy white noise en andere witte ruis machines, dragen bij aan een goede nachtrust. Ze doen dit door het produceren van een geluid welke ervoor zorgt dat je gemakkelijker in slaap kunt vallen en minder snel wakker zult worden. Door het monotone geluid van bijvoorbeeld golven van de zee, regengeluiden of het geluid van een rijdende auto. Zal men zich niet op het geluid gaan concentreren, maar andere geluiden in de omgeving zullen hierdoor een stuk minder opvallen.

Een witte ruis machine zorgt door het monotone geluid er dus voor dat je eerder in slaap valt en minder snel wakker wordt.

Witte ruismachines voor alle leeftijden

Ondanks dat de apparaatjes veel voor baby’s gebruikt worden, is een witte ruis machine ook zeer goed te gebruiken door volwassenen.

Houd hier rekening mee om goed in slaap te komen

Ondanks dat zo’n apparaatje enorm goed werkt om in slaap te komen, doe je er goed aan om voor het slapen voldoende ontspanning te nemen. Let er hierbij op dat deze ontspanning het best niet het kijken van een spannende film is. Hierdoor zul je namelijk nog meer spanning meemaken en ook nog eens voor lange tijd in het licht zitten. Terwijl je het best te veel, vooral blauw licht kunt vermijden voor het slapen gaan. Door het blauwe licht maakt je lichaam namelijk minder stofjes aan waardoor je gemakkelijk in slaap kunt komen. Dus nog even op je smartphone voor het slapen gaan is ook niet aan te raden. Veel beter neem je een lekkere warme douche of ga je in een warm bad.

Scroll naar boven