snelwandelen voordelen voor gezondheid

De grote voordelen van snelwandelen

Het is algemeen bekend dat sporten goed is voor lichaam en geest. Maar wat veel mensen niet weten is dat het bewezen is dat snelwandelen dit ook is. Zie je het niet zitten om een sport te gaan doen of jezelf af te matten in de sportschool om fit te blijven? Lees dan eens de grote voordelen van het snel wandelen en kom er achter dat het je eigenlijk heel gemakkelijk fit kunt blijven.

Langdurig zitten is erg ongezond

Tegenwoordig zit de westerse mens steeds vaker en langer. Dit is erg slecht voor het lichaam. Snelwandelen kan er echter voor zorgen dat de negatieve gevolgen op de bloedvaten in de benen opgevangen worden. Een aantal keer per dag langer dan vijf minuten snel lopen zou al voldoende zijn.

Veroudering tegengaan

Ouderen van 70 jaar en ouder hebben baat bij geregeld lopen en lichaamsbeweging. Het blijkt zelfs zo te zijn dat ouderen die regelmatig wandelen minder vatbaar zijn voor invaliditeit dan mensen die klassieke gymlessen volgen.

Een betere concentratie door wandelen

Het is gebleken dat wandelen net zoals sporten zorgt voor een betere concentratie. Dit is niet alleen merkbaar tijdens het lopen zelf. Maar vooral ook de uren na het bewegen.

Minder risico op neerslachtigheid en depressies

Bewegen is werkt goed tegen depressies, maar buiten in de natuur snelwandelen werkt nog beter. Lichte depressies zijn vaak al te verhelpen door met regelmaat de natuur in te gaan.

Veilige manier van afvallen

Met snelwandelen verbrand je niet alleen veel calorieën, het vermindert ook de hoge bloeddruk. Met snelwandelen worden de gewrichten niet zo zwaar belast als met hardlopen, waardoor het een stuk veiligere manier is om die kilo’s kwijt te raken.

Makkelijk tussendoor te doen

Al ben je maar 5 minuten aan het snelwandelen. Het helpt je gezondheid al behoorlijk. Door even naar de brievenbus te wandelen of de supermarkt, ben je dus al goed met je gezondheid bezig. Laat de auto wat vaker staan en neem de benenwagen, je zult merken dat het je lichaam, geest en portemonnee goed doet.

Betere nachtrust

Het is bewezen dat voldoende bewegen en in de buitenlucht zijn, een positieve werking heeft op onze nachtrust. Iedere dag meer dan 15 minuten snelwandelen, is voor gezonde mensen makkelijk te doen. Waardoor het een eenvoudige manier is om beter tot rust te komen.

Conditie verbeteren

Vaak wordt gedacht dat je alleen je conditie kunt verbeteren door te hardlopen. Maar snelwandelen zorgt er ook voor dat je conditie beter wordt. Het voordeel is dat je minder kans hebt op blessures waardoor je het met gemak iedere dag kunt doen.

Scroll naar boven