Pijnverlichting met een TENS-zenuwstimulator

Pijnverlichting met een TENS-zenuwstimulator

Een TENS-zenuwstimulator is een apparaatje welke doormiddel van stroomschokjes zenuwen stimuleert. Dit klinkt misschien een beetje spannend, maar dat is het zeker niet. Het is een klein apparaatje welke doormiddel van een elektrodraad waaraan een soort van pleisters bevestigd zijn. Door de pleisters op de huid te plaatsen, zal het apparaatje in staat zijn om een kleine hoeveelheid stroom door te geven aan de huid. Waardoor de onderliggende zenuwen ook bereikt zullen worden.

Bewezen techniek tegen pijnbestrijding

Het is klinisch bewezen dat deze manier van pijnbestrijding werkt. Hierdoor kom je het ook tegen bij zorgprofessionals zoals fysiotherapeuten en in het ziekenhuis. Wat veel mensen echter niet weten, is dat een TENS apparaat ook voordelig gekocht kan worden op het internet. Voor nog geen dertig euro is het apparaatje al te koop, waardoor het voor iedereen in Nederland toegankelijk is. Het is zelfs mogelijk om de aanschafprijs vergoed te krijgen van de zorgverzekeraar, echter hangt dit wel af van de soort verzekering die je hebt. Ook kan het zijn dat het bedrag van het eigenrisico afgehaald wordt. Of dit ook voor jou geldt kun je het best nagaan bij jouw zorgverzekeraar.

TENS helpt bij het verzachten van pijn

Een TENS apparaat helpt bij het verzachten van pijn, waardoor mensen met verschillende aandoeningen gebruik maken van dit apparaat. Mensen met sportblessures, rug- en nekpijn, atrose,artritis, de ziekte van Bechterew, hernia zijn zomaar een aantal voorbeelden waarbij TENS een uitkomst kan zijn om de pijn te verzachten. Ondanks dat het niet de aandoening zal genezen, wordt de werking als erg fijn ervaren doordat de pijn verminderd. Ook wordt het apparaatje door veel mensen gebruikt om pijn te voorkomen, zoals bijvoorbeeld bij het sporten. Door het apparaatje voor het sporten te gebruiken, worden de spieren opgewarmd waardoor het dienst doet als een gedeelte van een warming-up.

TENS apparaat in werking

In het onderstaande filmpje is goed te zien hoe het apparaatje werkt:

Tens zonder draad

Het is ook mogelijk om de keuze te maken om een draadloze TENS aan te schaffen. Hierbij wordt het apparaatje rechtstreeks op de huid bevestigd door wat grotere gel pads. Het voordeel hiervan is dat het apparaatje nog makkelijker in gebruik is. Doormiddel van interne oplaadbare batterijen, wordt het apparaatje voorzien van stroom. Deze kunnen gemakkelijk via USB opgeladen worden door gebruik te maken van bijvoorbeeld een laptop, telefoonoplader, USB auto oplader. Waardoor dit apparaatje ook makkelijk onderweg te gebruiken is. De draadloze versie is wel een paar tientjes duurder dan de standaard variant met elektrodraden.

Scroll naar boven