Tips om meer in beweging te komen

Het is inmiddels een feit dat voldoende beweging enorm belangrijk is voor de mens. Door voldoende te bewegen verklein jij de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, depressieve klachten en geestelijke achteruitgang. Hierbij is het aangeraden om circa twee en een half uur per week redelijk intensief te bewegen. 

Jong geleerd is oud gedaan. Om die reden is het verstandig om al op jonge leeftijd voldoende te bewegen. Op die manier wordt een gezonde levenswijze als normaal beschouwd, waardoor jij, gedurende jouw leven, een gezondere levensstijl zult aannemen. Weet jij niet zo goed hoe jij dagelijks aan voldoende beweging kunt komen? Lees snel verder.

Houd jouw beweging bij

Indien jij jouw beweging bijhoudt, zul jij meer motivatie hebben om nog een extra rondje te lopen na het avondeten. Door jouw beweging bij te houden, zul jij namelijk te weten komen hoeveel stappen jij die dag hebt gezet of hoeveel kilometer jij in totaal hebt hardgelopen. Indien jij iedere dag een doel stelt voor jezelf, geef jij jezelf motivatie om voldoende te bewegen die dag. Het is immers een teleurstelling als jij ondervindt dat jij jouw gewenste doel niet hebt behaald.

Maak jouw taken productief

Indien jij nog een afspraak moet maken voor de tandarts of een belletje moet plegen met het bedrijf waar jij werkzaam bent, is het mogelijk om gedurende het telefoontje een rondje te lopen. Op die manier ben jij in beweging en zul jij bovendien de nodige taken uitvoeren. Een win-winsituatie!

Ga lopend of fietsend naar werk

Indien jij dichtbij jouw werk woont, is het zeker een goede stap om zo nu en dan per fiets naar het werk te gaan. Hierbij is het verstandig om wekelijks een doel te zetten, zodat jij een stok achter de deur hebt. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat jij twee keer per week lopend of fietsend naar werk gaat. Indien jouw werk zich verder weg bevindt, is het ook mogelijk om met jezelf af te spreken om twee keer per week naar de trein te lopen of fietsen.

Plaats attributen in de tuin

Indien jij kinderen hebt, is het mogelijk om attributen in de tuin te plaatsen. Op die manier zul jij jouw kinderen stimuleren voldoende te bewegen. Jong geleerd is oud gedaan! ‘Huh, maar hoe kom ik dan in beweging?’ zul je denken. Indien jij voetbaldoeltjes of een hockeydoel in de tuin plaatst, zul jij mee moeten doen met de wedstrijd. Op die manier komen jij en de kinderen gezamenlijk in beweging. 

Scroll naar boven