Wat zijn de voordelen van probiotica

Probiotica, je vraagt je vast af wat het is. Maar dit zijn gewoon goede bacteriën die in onze darmen leven en daarom een op onze darmflora een goede invloed hebben. De probiotica kan je vaak vinden in Yakult, actimel en activia. Maar ook in capsules, poeders of zetpillen.

Probiotica, wat is dat eigenlijk?

Probiotica heet ook wel levende micro-organismen. Deze zijn er in pillen maar ook in vloeibare substanties. De voordelen van probiotica zijn goed voor de darmen en hebben een positieve werking. Meestal komen ze nature al voor in de darmen. Die bacteriën hebben niet alleen een belangrijke rol bij een goede stoelgang maar ook andere functies in het lichaam. Wil je graag een groot gezondheidseffect hebben dan moet je er voldoende van innemen. Bij sommige gevallen kan het heel erg nuttig zijn om probiotica te gebruiken. Je kunt dan denken bij een zwak immuunsysteem of bij een antibiotica kuur.

Probiotica, het zit ook in voeding

Micro-organismen zitten ook in ons lichaam in de vorm van bacteriën, virussen en gisten. Dit noemen ze ook wel microbioom. Maar we nemen ook al eeuwen lang micro-organismen op door middel van ons voedsel. Dit doen we dan vooral met gefermenteerde voeding. Dit zijn bijvoorbeeld bier, kaas, yoghurt of zuurkool. De rol die ze spelen is met name bij de vertering van voedsel. Wanneer je gezond en evenwichtig eet dan kan dit gezondheidsvoordelen hebben. Het zorgt er ook voor dat je microbioom gezond blijft. Ook de goede en slechte bacteriën blijven in balans met elkaar.  De voordelen van probiotica zijn dus groot.

Voordelen van Probiotica

Door de belangrijke functies in het lichaam van de probiotica hebben ze een aantal voordelen gebracht. Deze voordelen van Probiotica zijn: 

  • De darmen werken goed
  • Het zorgt er voor dat diarree bij kinderen verminderd
  • Het is een hulp bij de vertering van lactose
  • Het verhoogd de weerstand
  • Het geeft een bescherming tegen vaginale infecties
  • Er is minder kans op eczeem en allergieën

Probiotica en gezondheid!

Wil je weten wat probiotica doet, is het goed om te weten wat er zich in het maag-darmkanaal afspeelt. In de darmen zitten heel veel micro-organismen die ook wel darmbacteriën genoemd worden. Deze hebben een belangrijke functie bij processen in het menselijk lichaam. Enkele processen zijn het immuunsysteem, goede werking van spijsverteringsstelsel, hersen- en zenuwfuncties en de energie. Door de probiotica krijg je meer nuttige bacteriën in de darmen. Ziekteverwekkende organismen komen dan niet snel door de darmwand waardoor je ziek kan worden. In probiotica zitten een paar bacteriesoorten zoals lactobacillus, bifidobacterium en saccharomyces boulardii. Het is dus bewezen dat probiotica goed is voor het immuunsysteem en voor een goede stoelgang.

Waar haal je de probiotica?

Deze probiotica kan je kopen bij Benfida. Ze hebben als missie dat er een goede gezondheid is voor iedereen. Benfida wil hierbij helpen door middel van voedingssupplementen. Wanneer je wat meer wilt weten over benfida kan je dit vinden op hun website. Hun motto is: De toekomst gezond maken en houden.

Scroll naar boven