chocolade goed voor je huid

5 voordelen van chocolade

Chocola is een bekende lekkernij die veel gegeten en verkocht wordt, de meeste mensen kennen de varianten puur, wit en melkchocolade maar natuurlijk zijn er veel variaties in chocola denk maar aan de repen van Milka die ontzettend veel verschillende smaken hebben. Veel chocola bevat suiker waardoor deze niet per definitie gezond is maar wist je dat er een variant van chocola is die wel degelijk gezondheidsvoordelen heeft? Dat is namelijk de pure variant en dan het liefst de variant met een hoog cacao percentage van 70% of meer. Maar welke gezondheid voordelen zijn dat?

Goed voor de bloedsomloop

Pure chocolade is goed voor de elasticiteit van je bloedvaten en dit komt door de antioxidanten flavonoïden. Deze antioxidanten zijn niet alleen goed voor de elasticiteit van de bloedvaten maar staan ook bekend om de vele andere goede eigenschappen zoals het hebben van een kanker remmend effect en de werking op jouw stofwisseling. Het is niet gezegd dat je per definitie geen kanker kan krijgen als je pure chocolade eet maar het helpt wel degelijk bij de preventie.

Het is goed voor je huid

De eerdergenoemde flavonoïden zijn goed voor je bloedsomloop en dit verbeterd ook de bloedtoevoer naar je huid. Daarnaast beschermt het je huid tegen Uv-straling waardoor je minder snel rood wordt mits je voldoende hebt genuttigd in een langere periode voor je onder de zon gaat liggen want een stukje op de dag dat jij gaat bakken in de zon volstaat vanzelfsprekend niet om jou te beschermen tegen verbranding.

Het geeft je een gelukkig gevoel

Chocolade bevat bepaalde stoffen die ervoor zorgen dat jij een gelukkig gevoel hebt. De stof die in deze lekkernij zit heet fenylethylamine. Deze stof is lichaamseigen en komt voor bij mensen die verliefd zijn. Daarnaast zorgt het ervoor dat je hersenen een verhoogde hoeveelheid endorfine en serotonine aanmaken en ook door endorfine en serotonine krijg jij een goed gevoel.

Helpt bij het afvallen

Voor veel mensen klinkt het vreemd dat je kan afvallen door het eten van snoepgoed echter valt de variant van meer dan 70% cacao of hoger toch degelijk onder superfoods. Door de goede effecten hiervan en ze helpen je met afvallen door hun goede werking op de stofwisseling. Het eten van deze super food zorgt daarnaast voor een verzadigd gevoel en je zal dus minder snel gaan lopen snoepen tussen maaltijden door.

Beschermd je lichaam tegen vrije radicalen

Vrije radicalen zijn stoffen die zich hechten aan weefsels en cellen. De aanwezige antioxidanten in cacao gaan deze vrije radicale tegen.

Ondanks dat er veel voordelen zitten blijft het een feit dat er suikers aanwezig zijn en hierbij is het wel van belang dat je dus niet flink wat repen op een dag gaat eten in de hoop dat je er gezonder van wordt. Echter kun je wel elke dag een stukje nemen om de voordelen van chocolade te benutten!

Scroll naar boven