planten voor betere nachtrust aloe vera

Planten in je slaapkamer om beter te slapen

Heb jij last van slapeloze nachten, terwijl je eigenlijk gewoon hoort te slapen? Dan kan ik me voorstellen dat je er alles aan wilt doen om dit te veranderen. Er zijn verschillende manieren om beter te kunnen slapen, van voeding tot het beperken van licht van de televisie of telefoon voor het slapen. Een andere prettige manier om beter te kunnen slapen is om richting het tuincentrum te gaan en planten voor in de slaapkamer te kopen. Er zijn namelijk diverse planten die de nachtrust bevorderen of een positieve invloed hebben op je lichaam en geest tijdens het slapen. Welke planten dit zijn?

Aloe Vera

Deze plant geeft in de nacht zuurstof af en ruikt heerlijk. Deze plant heeft niet zo veel aandacht nodig waardoor ook mensen zonder groene vingers deze plant in leven moeten kunnen houden. Af en toe water geven is voldoende.

Lavendel

Lavendel verminderd stress door de rustgevende geur. Ondanks dat het een buitenplant is zou je deze onder je raam kunnen zetten. Als je met het raam open slaapt komt de lucht langs de lavendel waardoor heel je slaapkamer ernaar zal gaan ruiken. Ook is het mogelijk om takjes af te knippen en de lavendel te drogen. Droog kun je het in je kledingkast leggen, maar ook onder je kussen.

Jasmijn

Wederom een bekende plant welke de luchtkwaliteit verbeterd. Tevens zal de geur stress verminderen en zal je beter tot rust komen. Deze plant is enorm geurig, waardoor je met een kleine plant al een heerlijke geur in je slaapkamer zult krijgen.

Vrouwentongen

De vrouwentongen ook wel Sansevieria trifasciata genoemd, zorgt tevens voor meer zuurstof in je slaapkamer. Naast dat deze plant het slapen verbeterd, is het ook een mooie verfraaiing van je kamer.

Klimop

Klimop groeit als kool. Voordat je het weet heb je een grote plant die de lucht in je slaapkamer zal zuiveren. Door de NASA is deze tijdens de Schone lucht studie zelfs uitgekomen als best uit de test als het om het zuiveren van lucht gaat. Een bonus bij deze plant is dat hij allergenen uit de lucht filtert, wat uitermate handig is voor astmapatiënten.

Lepelplant

Deze plant haalt schadelijke stoffen uit de lucht, hierdoor zal je kunnen genieten van schone lucht tijdens het slapen. Iets wat het slapen ten goede komt. bron

Scroll naar boven